Zapraszam na warsztaty Anny Romanowskiej zatytułowane:
POŻYWIENIE NA CZAS JESIENI, oraz POŻYWIENIE NA CZAS ZIMY, WG TRADYCYJNEJ MEDYCYNY CHIŃSKIEJ
Obok jesienno-zimowych receptur żywieniowych, będzie wyrażona teoria funkcjonowania organizmu, zasad ochrony zdrowia w okresie jesienno zimowym,oraz funkcja emocjonalno-mentalna pracy narządów związanych z tą porą roku.
Profilaktyka zdrowia,rozpoczyna się w prawidłowym odżywianiu.
Umiejętność praktycznego zastosowania wiedzy teoretycznej,szczególnie utrzymania energii w pożywieniu,oraz poświęcenie uwagi zagadnieniom związanych z prewencja nieprawidłowości organizmu,jest jednym z zadań, które dziś podejmujemy.
Wschodnia koncepcja oraz sposoby myślenia, oparte na zasadzie nieskończonej sieci wzajemnie się przeplatajacych energii,współzależnych i będących w ciągłym ruchu, mają znaczenie, jako kontekst całości i i kompletności.
Uświadamiają różnicę pomiędzy nierównowaga życia ,a możliwością wpływania na jego harmonię.
W tym rozumieniu,organizm ludzki,jest strukturą materii oraz energii ,krążącej w tej strukturze,gdzie nie ma dualizmu pomiędzy tymi dwoma.
Tradycyjna Medycyna Chińska, próbuje otwierać i rozszerzać sposoby myślenia, tak aby móc je odnosić do tak wielu sytuacji,jak jest to możliwe.
Harmonia w Przyrodzie wpływa na harmonię ludzkiego organizmu,jednostki,rodziny,państwa,a także harmonię pomiędzy człowiekiem a jego otoczeniem.
Poprzez rozpoznawanie naturalnych cyklów przyrody,oraz działanie w zgodzie z nimi,człowiek może zachować zdrowie,a także dostąpić poczucia spełnienia.
Warsztaty odbędą się 10 października 2021 (niedziela)w godzinach od 10.00 do 16.00 w Naturalnym Centrum Zdrowia ul. Grażyny 13, sala 127, piętro 1
Przewidywana przerwa 1-1,5 h na obiad.
Prowadzi: Anna Romanowska
Zapisy i informacje:
tel.513 032 265